Blogs
Everything happens for a reason

#10 Say Something

Dat gevoel dat je alles met de hele wereld wilt delen maar het niet kan. Je kan het niet maken om al je shit op tafel te gooien en het er uit te spuwen. Maar wat dan he? Wat the fuck moet je dan doen met al die opgekropte frustaties.

Zoveel mixed emotions. Zoveel gegrom, grrrr.. Zoiets als dat je tienduizend keer op het punt-teken wilt drukken, je weet dat er geen tekst tevoorschijn zal komen, maar gewoon die frustratie wilt wegdrukken... Jaa nu heb ik zo even een momentje. Frustratiemomentje. en ik weet godverdomme niet wat ik er mee moet doen. Daarom dacht ik.. Laat ik m'n laptop erbij pakken en gewoon gaan tikken en we zien wel waar we uitkomen. 

#9 Liever 48 uur in een dag

Drukke zomerdagen, vakanties, kampen, uitjes, nieuw scoutingjaar, zusjes, pfff...

1. SORRY

Oh jongens wat is dit erg. Ik ben mijn blog niet vergeten bij te houden, maar eerder... tja misschien wel een beetje $ maar wat is er veeeeel gebeurd in de afgelopen 1,5 maand :) 

2. Ik doe mee aan de Hellofresh blog battle whoohoooow! 

Yesss! I'm in! Één van de dingen die jullie de komende tijd hier op zullen zien zijn mooie, heerlijke (i hope) plaatjes van gerechten die ik ga klaarmaken met HelloFresh. Ik ga samen met en voor Fitgirlcode de strijd aan tegen IloveHealth. Wat gaat dit tof worden. Aankomende zaterdag komt de box binnen #zinin

3. Zomerkampennn

Één van de redenen waarom mijn blog niet helemaal bijgehouden werd, was onder andere doordat ik 1.5 week in Zuid-Frankrijk zat, toen een weekje thuis was en moest werken en daarna weer een week in brabant zat met de scouts. Okay I know, geen uitvlucht maar... $$ sorry! Ben je benieuwd hoe onze kampen zijn verlopen? Check dan zeker even snel de Facebook-Pagina van Scouting Bruinisse. Hier kan je van zowel het zomerkamp in Zuid-Frankrijk a.k.a. vakantie als ons scoutskamp in braboland de verhalen lezen. Beiden waren echt super awesome!


4. Nieuwe scoutingjaar

Jaaaaaa, we zijn weer van start gegaan! Op 3 september is het scoutingseizoen bij ons weer officieel geopend en ik voel het: dit jaar gaat alles anders zijn. Nieuwe kansen. Afgelopen weekend hebben we de jaarlijkse rommelmarkt gehad en eindelijk kon deze keer weer in het zonnetje plaatsvinden. Vorig jaar hadden we namelijk echt scheitweer :( Daarna gezellig met z'n allen het clubhuis een grote schoonmaak geven om daarna de dag af te sluiten met een biertje en vleeeesssh #BBQ!


5. WORK WORK WORK WORK WORK 

Ondertussen is mijn proefperiode ten einde en ben ik alweer bijna drie maanden aan het werk bij de KNB en ik kan niets anders zeggen dat ik erg tevreden ben. Sinds een aantal weken heb ik een aantal projecten waar ik me echt volledig op kan storten en dat voelt toch wel goed ;) Mijn eigen dingetje hebben. Lekker mee aan de slag gaan. Aan het einde van deze maand zit mijn eerste contracttijd er weer op en ben ik zéér benieuwd of dat ze deze gaan verlengen. #spannend


6. Al is het maar om van me af te schrijven

Soms vraag ik me af: wie the fuck gaat al deze onzin en gebrabbel lezen. Dan denk ik: Janne dat maakt toch niet echt uit, je schrijft toch ook grotendeels voor jezelf. Het afschrijven van dingen waarvan je denkt: dit moet ik gewoon even delen met iemand, al is het een wildvreemde bij wijze van spreken ofcourse. In tijden van stress of gewoon moeilijke periodes is het fijn om gewoon je gedachten op nul te zetten en niet echt na te denken bij wat je doet en dan krijg je dus dit, in mijn geval... Teksten.. die soms helemaal nergens over gaan... Maar die ik wel wil delen met iemand...

7. VOOR JOU, KLEINE PRINSES, OMDAT IK AAN JE DENK

Vandaag kwamen er enge berichten deze kant uit. Dat er vanalles zou gaan veranderen, daar bij jullie, aan de andere kant. In de verte. Dat maakt me bang, krijg ik een brok in mijn keel, prikkende ogen, plakkende handen en veel te emotioneel. Op momenten als deze neem ik het mezelf, af en toe, kwalijk dat ik je daar heb achtergelaten. Zo ver weg (voor mijn gevoel dan) en toch dichtbij, maar niet te bereiken. Je bent onbereikbaar, wie weet is dat zelfs wel het ergste. Ik wil op dagen als deze aan je zijde staan, schouder aan schouder, en je kunnen troosten als dat nodig moet zijn. Ik mis je gewoon. Mijn kleine meid. Mijn kleine lieve prinses. Pfff... Verdorie... Ik hoop gewoon dat alles goed gaat met je en dat het uiteindelijk allemaal maar goed komt. Dat jullie er samen sterker uitkomen en dat alles wat er niet toe doet in een donker hoekje kruipt. Ik kan het me niet voorstellen dat als ik je later ontmoet, je niet meer klein bent. Je niet meer zo makkelijk in de lucht te gooien bent. Dat alles anders zal zijn... Als ik je later ontmoet... Blijf dicht bij jezelf, wie je bent. Voor mij zal je altijd mijn kleine prinsesje zijn, of je nu 10 of 18 bent. Ik denk aan je, Kaatje ♥  

#8 Weekendje dromen in Renesse

Hardlopen, paardrijden, lekker eten, op het strand liggen en echt genieten!

Hi Guys! Drie weken aan het werk, zo snel gaat de tijd. Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin bij de KNB en de collega's zijn helemaal geweldig! De grappen tussendoor met humor die ik ook zeker kan waarderen, ja ik zit hier goed op mijn plekkie!

Vorige week heeft mijn vriendje, aka. de liefde van m'n leven, ook zijn diploma mogen onderteken. Zo trots op meneer! HBO Business IT & Management afgerond en ook in the pocket! Topper ♥

Afgelopen weekend heb ik eindelijk weer eens een weekendje kunnen spenderen in het prachtige Renesse. Wat blijft het daar toch zo relaxt en fantastisch en nog tienduizend andere positieve dingen! Het voelde alsof ik op vakantie was, terwijl ik gewoon even een weekendje voor mezelf had. 

Lekker in het zonnetje kunnen liggen, op het strand! Heerlijk rondje kunnen hardlopen door de duinen, mensen weer kunnen zien na lange tijd en weer kunnen knuffelen met die lieve Umbro ♥ Mijn weekend was méér dan geslaagd.

Nu weer aan het werk en wat staat er me toch iets leuks voor de deur binnenkort, can´t wait! Hoe en wat zullen jullie zéér snel lezen but be patient ;) 

Heb jij nog dingen die je kwijt wilt, leuke ideeën of een opmerking: let me know via het contactformuliertje!

Tot snel!

Liefs,
Janne♥ 


#7 Eerste werkweek achter de rug

Werk, Blijdorp run, Diplomering, 70 jarig bestaan scouting, BBQ,... rust? Nah

Het zit er alweer op: mijn eerste echt werkweek. Hoewel ik vorige week donderdag al begonnen was heb ik nu dan mijn eerste volledige week gewerkt. Moet zeggen: het is niet niks! Wat het wel is: superleuk! Ik had niet gedacht dat zo'n serieuze organisatie als de KNB bij mij zou passen, maar wat is het leuk!

Een erg rustige eerste week was het zeker niet. Druk met van hot naar her rennen om alles te regelen en ondertussen gaat het leventje thuis ook gewoon door natuurlijk. Ook thuis was het niet rustig afgelopen week. 

Voorbij woensdag heb ik samen met mijn vriend 9K door Blijdorp Dierentuin gelopen onder leiding van Rotterdam Running Crew en wat was dat gaaf! Je kon gewoon naar de ijsberen zwaaien. Pfoeee, zeker de moeite waard. 

Ook heb ik mijn diploma getekend, afgelopen donderdag, en is mijn familie uit België ook weer eens over de vloer geweest. Erg gezellige dingen allemaal! 

Oeh ja: dit weekend was het 70 jarig bestaan van onze scoutinggroep en daar hadden we het dus ook nog heeeeeel erg druk mee. Plus als je dan nog eens verbrand, als in: te lang                   -nietingesmeerd- in de zon lopen verbrand, auwtch maar ach hoort erbij.

Ondertussen loopt het weekend op zijn einde en merk ik dat komende week een wat rustigere week gaat worden en moet zeggen: geef me maar. Ik ben moe, ik ben op en wil erg graag naar bed. Had niet verwacht dat werk zo een impact op je kon hebben.

Hopelijk hebben jullie ook nog mooie vakantieplannen voor binnenkort en anders hoop ik dat jullie weekend net zo fantastisch is geweest als dat van mij!

Tot snel! 

Liefs,
Janne♥ 


#6 IK HEB EEN BAAN!

Wat heb ik genoten van mijn 1,5 week vakantie

Ja, het is waar: deze dame heeft een echte baan. Een echte volwassenenbaan! Jippie! Vanaf morgen ben ik werkzaam in Den Haag (whoopwhoop) bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Yes, jeetje wat ben ik blij!

Vandaag is het woensdag 29 juni en is het misschien iets meer dan een week geleden dat ik voor het laatst geblogt heb. Ooops! Maar jongens wat heb ik het stiekem druk gehad. Mijn drukste vakantieweken ever! Maar ook daar is dus nu snel een einde aan gekomen. 

Vorige week bestond vooral uit werken bij de NS (zakjes dichtsealen, roosters in het systeem zetten, helpen hier en daar), gesprekken aangaan met Espaz, de zuiderpark loop, BBQ met vrienden en dingen voorbereiden voor scouting. Trouwens het uitzendbureau: Espaz is een echte aanrader voor Junior secretaresses! Ik heb daar vorige week dinsdag mijn kennismakingsgesprek gehad bij hun en een dag later stond mijn sollicitatiegesprek met de KNB al in de agenda. Ze gaan overal direct mee aan de slag! Ik ben zeer tevreden over de manier hoe die dingen gelopen zijn.

Morgen is gelijk ook al mijn eerste werkdag. Spannend! Nieuwe uitdaging! Helemaal top! 

Liefs,
Janne♥ 

#5 Einde van mijn stageperiode

Daag, daag PwC

Hmm, daar zit je dan. Achter een leeg bureau, met een ingepakte tas en een telefoon die terug in zijn doosje gaat. Daar zit je dan, in Amsterdam, op je stage die zo dadelijk niet meer je stage zal zijn. Daar zit je dan. 

PwC, voor degene die het niet kennen: shame on you! Of niet natuurlijk :) PwC, dat is/was/zal altijd zijn, mijn stageplek.

Een groot internationaal bedrijf dat veel doet en waar héél veel mensen werken. Een groot, mooi, internationaal bedrijf waar veel dames op hoge hakken lopen en jurken of rokjes dragen. Een groot, mooi, modebewust, internationaal bedrijf.

Mijn stageperiode, hier bij PwC, was kort gezegd: fantastisch. Ik heb ook helemaal geen zin om hier straks naar buiten te lopen en weten dat ik ook niet meer terug naar binnen ga. Ik ga het missen. Ik ga het missen om om 05:45 mijn bed uit te moeten, me altijd moeten haasten om de bus te halen om daarna een uur in de trein te slapen. Ik ga het missen om over centraal station te moeten sprinten met die koffie verkeerd in mijn handen, want ja: een stagiaire komt niet te laat!

Ach wat zal dat vreemd zijn volgende week. Geen fantastische collega's meer die je altijd aan het lachen maken, of die je hoort lachen op het begin van de gang (ja jij ja!). Niet meer om koffie hoeven te gaan voor je collega's. Niet meer dit en niet meer dat. Blahhh. Ik wil niet weg. Ik wil niet dat stage ophoud. Kan het niet doorgaan? Voor eeuwig stage! Oké, nee.

Mijn stageperiode bij PwC was fantastisch! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en zal de lieve collega's zeker missen. Lieve collegaatjes, dankjewel!

Liefs,
Janne♥ 

#4 Bier in Antwerpen

Zoals ik hieronder al schreef zijn we dit weekend naar antwerpen geweest met de rovers. Wat was dat gezellig joh! 

De zon scheen, het goede humeur was er weer en je kan gewoon in je topje door Antwerpen heen sjaffelen. Wat heerlijk! 

Tijdens deze dag hebben we verschillende dingen bezocht. In Rotterdam heb je de Maastunnel, een tunnel die onder het water doorloopt en dus het ene stukje land met het andere verbindt. Dit heb je dus in Antwerpen ook! Een tunnel van 500-nog wat meter lang. 

Tijdens ons tripje werden we er weer aan herinnert dat België toch wat anders is dan Nederland. De tweede zondag van juli is het daar bijvoorbeeld vaderdag en aangezien we daar op zondag waren, was dat goed te merken. Ook zijn alle 'winkels winkels' zoals de H&M, HEMA, Kruidvat of een New Look gesloten op zondag. Wel zijn de restaurantjes en supermarkten open.

Antwerpen is een stad met vele geheime plekjes. De tunnels, stiekeme steegjes, verbazingwekende kerken en stations. 

Omdat de zon zo lekker op het bolletje scheun zijn we op ons 'bijna-gebruikelijke' terrasje gaan zitten, vlakbij het stadhuis. Hier konden we onder het genot van een heerlijk biertje en een nog heerlijker zonnetje praten over de dingen die er toe doen.

Al met al was Antwerpen een zeer gezellige en geslaagde dag! Had hem voor geen goud willen missen!

Liefs,

Janne♥ 


#3 Zonnestralen

Lopend naar huis, met de zon op mijn bolletje. Wat kan ik daar toch van genieten af en toe. Heerlijk! Die zonnebril opzetten, in korte mauwen en shortje rondlopen, hopen dat je eindelijk van die lelijke witte melkflessen af komt. Jaa zon komt u maar!

Wat een week was het! Afgelopen weekend lekker druk geweest met scouting. Met de rovers hebben we een fantastische bar gebouwd op scouting! (fotootje hiernaast) Hij is bijna af. Binnenkort de laatste dingetjes eraan aanpassen en dan is ie echt af! 

Zondag weer lekker een middagje gewerkt bij de NS. Ik werk als railcateraar. Dit betekent dus dat ik op de treinen koffie, thee en gevulde koeken verkoop (als voorbeeld hé jongens). Als iemand nog een baantje zoekt omgeving Eindhoven of Rotterdam, zeker doen! Het is zo leuk. Je ziet wat van Nederland of België, je maakt verschillende situaties mee, het is echt super makkelijk te combineren met (bijna) alles en je verdient lekker!

De rest van de week vooral bezig geweest met stage. Momenteel loop ik stage bij PwC Amsterdam. Nog vier werkdagen volgende week en dan zit het er ook weer op!  Dan echt aan de bak aangezien dat diploma binnen is! Deze week mijn eindbeoordeling gehad en mijn stage afgerond met een 'G'oed en dat betekent: GESLAAGD! Iemand nog tips om te solliciteren of weet je een toffe plek om te werken als secretaresse? Ik hoor ze graag!

Het weekend staat volgeboekt met allemaal leuke dingen! We gaan met de rovers naar Antwerpen zondag #WHOOPWHOOP! Zoveel zin in! Zaterdag met de kiddo's gereedschapskistjes bouwen en heerlijk ravotten. Ondertussen hoop ik ook nog ergens tijd te vinden voor het scoren van dé perfecte jurk voor mijn diploma-uitreiking. Iemand tips?

Hopelijk hebben jullie ook zo een heerlijk relaxed weekend voor de boeg als mij. Ik hoop het wel! Ik schrijf snel weer! 

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt schroom niet en neem zeker contact met me op!

Liefs,
Janne♥


#2 Even weg, hoofd leegmaken

Rennen, rennen en nog eens rennen, af en toe heb je dat nodig.

Of althans, ik heb dat af en toe nodig. Een soort van ontsnapping van alles en iedereen en gewoon een momentje voor mezelf proberen te maken. Door diverse omstandigheden merk ik aan mezelf dat ik niet reageer zoals de meeste van jullie. Soms lopen de spanningen bij mezelf zo hoog op dat ik gewoon eventjes een rondje moet gaan lopen. Heel even die irritaties of verkeerde spanningen omzetten in energie. Even alles geven wat je hebt en knallen. 

Vandaag was zeker zo een dag. Hij begon prima. Lekker dagje op stage, het is tenslotte weekend. Iedereen was blij en vrolijk en we hadden er allemaal zin in. Kom je thuis, valt er één boodschap verkeerd en bam. Doei goed humeur. Het kan bij mij zo omslaan. Dat zijn dus van die momenten dat ik gewoon wil gaan lopen en dan doe je dat ook!

Vandaag voor het eerst weer een keer kunnen 'trainen'. Door de ziekte/aandoening/ syndroom/whatever-ik-ook-heb is dat niet altijd eenvoudig, maar de fysio zegt dat het kan dus dan ga ik er weer helemaal voor! Het weer was lekker. Gewoon een heerlijk kort broekje aan kunnen doen (of het nou winter of zomer is, ik draag altijd mijn korte broek), kort shirtje aan en gaan! De loop zelf was echt extreem kort 2,5 km maar, maar op advies van de dokter. Totale tijd was 16 minuten dus opzich ben ik wel tevreden. Voor het eerst in twee maanden weer een keer echt kunnen lopen en gelijk 6,14/km niet heel slecht.

Ondertussen is het al even na twaalven en echt bedtijd. Morgen een dag met familiebezoekjes, scouting en nog meer scouting ;) Ik hoop dat jullie allen een lekker weekend voor de boeg hebben en tot snel!

Knuffel,
Janne ♥#1 Eerste blogbericht

Hi allemaal en welkom op mijn blog! Here we go!

Het eerste berichtje is een feit en wat is dit spannend joh!

Vandaag de blog opgestart en zo goed mogelijk naar mijn zin ingericht.

Vanaf vandaag kunnen jullie dus elke dag/week (hangt er een beetje vanaf) een berichtje lezen. Ik ga zoveel mogelijk proberen te bloggen en jullie dus zo up-to-date te houden. Zoveel mogelijk positive vibes!